Recepty | Anglické rohlíky

10:01:00

Ahojte! 
Dnes tu pro vás mám konečně dlouhodobě slibovaný recept! Je to snad poprvé v životě, co jsem pekla něco slaného a né sladkého. Strašně moc ráda peču a když jsem si v obchodě koupila anglický rohlík, jen tak na ochutnávku, tak jsem si prostě řekla, že to nemůže být těžké něco takového upéct. Hned druhý den jsem začala hledat recepty, podle kterých bych to mohla upéct. Asi tak ve 150 receptech ze 120 (dělám si legraci) bylo, že je k tomu potřeba domácí pekárna, ale já vám na domácí pekárnu kašlu. No, nakonec jsem našla snad jediný recept, kde domácí pekárna není potřebná no a tady vám ho podrobně popíši!:)
Takže, co budeme potřebovat?
  • 500g hladké mouky
  • 1ks droždí 
  • 3/4 hrnku mléka
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru 
  • 15dkg anglické slaniny
  • 15dkg sýra
  • olivový olej
  • grilovací koření (koření na pizzu,...)
Jako první vytvoříme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí. Kvásek přikryjeme a necháme vzejít (asi tak 20-30 minut)
Mouku smícháme se solí a trochou koření, až bude kvásek hotový, nalijeme ho k mouce a vytvoříme hladké těsto (tohle mi nikdy nešlo:D) Hotové hladké těsto si dáme na polovinu a z každé té části vyválíme kulatou placku. 
Každou kulatou placku potom nařežeme na 8 dílků jako pizzu. Někde stranou ve skleničce smícháme olej a koření. Každý dílek "pizzy" potom potřeme touto směsí. Nakonec každý dílek smotáme do tvaru rohlíku.  
Nakonec na každý rohlíček položíme slaninu a sýr (já jsem sýr nastrouhala). 

Nakonec vložíme do trouby a pečeme na 220°C do křupava (haha, tohle vždycky v receptu miluju :D prostě rohlíčky kontrolujte, dokud nebudou tvrdší:) 

You Might Also Like

10 komentářů

  1. tak to je úžasný! Já je hrozně miluju a určitě si je ráda zkusím doma. děkuju moc za recept ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé, tak to je super, moc ráda to vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, tak tohle vypadá fakt lákavě :3 cappuccinolover.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. No vypadají báječně. Velmi se ti povedly.

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý post!:) Chceš sledovať navzájom na GFC? Daj vedieť!:)

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj :)

    Pozývam ťa na letnú súťaž na mojom blogu :)

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/2015/08/its-time-for-global-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  7. jéééje, tohle jsem neměla číst teď.. když jsem hladová :D Díky za tip na zítřejší véču! :)
    Jinak u mě na blogu jsi se ptala čím fotím. Málokdo se zpětně vrací na články, tak ti odpovím sem. :) Zatím mám základní zrcadlovku Canon 1100D pořízenou s objektivem EF 18-55 + ho občas vyměním za EF 50-200mm :)

    OdpovědětVymazat
  8. zrovna držím půst a ty mi děláš takové chutě! ale hned po půstu musím něco takového vytvořit :D ach jo, to sebemučení

    OdpovědětVymazat
  9. To byla vždycky moje oblíbená svačina! Musím si je zkusit taky upéct, prima recept a povedly se ti :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář:)

//]]>